• Za patišpanj:
  • 350 g čokolade za kuvanje, iseckane
  • 150 g margarina
  • 5 jaja
  • 100 g kristal šećera
  • 1 ½ kafena kašika ekstrakta vanile
  • ¼ kaene kašike kuhinjske soli
  • 3 supene kašike u prahu
  • Za preliv:
  • 120 g čokolade za kuvanje, grubo iseckane
  • 40 g margarina

Priprema

1. Zagrejati rernu na 150° C, a tepsiju u kojoj ćete peći premažite sa malo margarina.

2. Istopite čokoladu i margarin na pari dok ne dobijete glatku smesu. U drugoj posudi mutiti jaja, šećer, vanilu, so i 2 supene kašike vode. Mutiti mikserom dok smesa ne postane penasta. Zatim smanjite brzinu miksera, i postepeno sipajte prethodno rastopljenu čokoladu. Povećajte brzinu i nastavite s mućenjem još oko 30 sekundi, a zatim dodajte kakao prah i mutiti dok se sve ne sjedini.

3. Sipajte testo u već pripremljenu posudu i pecite 40 – 45 minuta, a zatim ostavite da se ohladi i prebacite kolač na tacnu. Pokrijte i držite u frižideru najmanje 6 sati pre služenja ili preko noći.

4. Istopite čokoladu i margarin, uz mešanje dok ne dobijete glatku smesu. Toplu glazuru sipajte preko ohlađenog kolača, a nožem izravnajte ivice. Nakon toga, stavite kolač u frižider 20 – 40 minuta, da se ohladi.

Prijatno!