• 4 pileća batka sa karabatkom
  • 2 supene kašike ulja
  • 4 šargarepe, očistiti i iseći na štapiće
  • 4 jabuke, očistiti i iseći na kockice
  • 1 praziluk, očistiti i iseći na tanje kolutove
  • 1 komadić celera, očistiti i narendati
  • 2 supene kašike meda
  • 2 supene kašike soja sosa
  • 1 kafena kašika ruzmarina
  • ½ kafene kašike karija u prahu

Batkove iskostiti i premazati ih uljem, pa ostaviti da odstoje 10-15 minuta poklopljeni. Veći tiganj (najbolje bi bilo teflonski) dobro zagrejati i onda na zagrejanu površinu poređati batkove da se isprže (prvo staviti na onu stranu na kojoj nema kožice, da Vam se ne zalepi). Kada lepo porumeni sa obe strane i pusti sok dodati šargarepu, jabuke, praziluk i celer da se lepo udinsta. Kada povrće omekša, tek tada sve posoliti i preliti sa medom izmešanim sa soja sosom.

Služiti uz bareni pirinač ili krompir.