• 4 deblja fileta lososa
  • 1 dcl Belkino kisele pavlake
  • 2 dcl besamel sosa
  • 100 g Belkino trapista
  • 1 supena kašika putera
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • soli i bibera po potrebi
  • 1 kafena kašika limunovog soka
  • 2 dcl Belkino mleka
  • 1 supena kašika putera
  • 1 supena kašika brašna

Priprema

Vodu blago zakiseliti limunovim sokom pa u ključaloj kuvati filete lososa 5 minuta. Izvaditi ih iz vode,posoliti filete pa ih staviti u vatrostalnu posudu nauljenu maslinovim uljem.

Napraviti bešamel: zagrejati puter i kratko propržiti brašno.Uz stalno mešanje lagano dodavati mleko ,pobiberiti, posoliti i jos malo mesati.

Bešamel promešati sa pavlakom pa preliti preko lososa. Preko bešamela narendati sir. Dodati i komadice putera pa peći na 200°C 15-ak minuta.

Prijatno!