• 2 oslića bez glave
  • 2 šargarepe, očistiti i narendati
  • 2 čena belog luka, očistiti i usitniti
  • 1 mala šolja pirinča
  • 1 dcl soka od limuna
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • ½ kafene kašike karija
  • soli po ukusu

Priprema

Osliće dobro oprati i polako ih otvoriti koliko god je moguće i očistiti.

Namazati ih solju, karijem i maslinovim uljem, a potom puniti mešavinom narendane šargarepe, usitnjenog belog luka i limunovog soka. Pažljivo zatvoriti i zakačiti čačkalicom da se ne otvore tokom pečenja.

Pirinač obariti.

Osliće staviti na malo maslinovog ulja u vatrostalnu činiju. Proceđeni pirinač polako staviti na osliće i oko njih. Staviti da se peče na 170°C oko 30 min.

Služiti vruće uz sezonsku salatu po ukusu.

Prijatno!