• 500 g kora za pitu
  • 2 dcl Belkino jogurta
  • 2 dcl ulja
  • 5 jaja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400 g Belkino sira
  • malo susama
  • malo soli

Priprema

Jaja umutiti čvrsto mikserom, pa dodati so, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Na kraju dodati sir i sjediniti kašikom. Od kora za pitu odvojiti dve kore – jednu staviti na dno podmazanog pleha, a drugu vratiti u kesu da biste je stavili preko.

Uzeti dve kore i staviti ih tako da se preklope par centimetara. Naneti fil (4-5 kašika). Jednom rukom sastaviti kore na sredini, a drugom rukom na jednom kraju, i prilikom sastavljanja ih nabrati kao harmoniku. Savijati kraj kore u krug prema sredini, vodeći računa da se fil ne izlije. Kada uvijete te dve kore, prebacite ih u pleh, i ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore.

Od fila koji je ostao odvojite dve kašike za premazivanje, a ostatak rasporedite u šupljine pite. Staviti koru preko, premazati je sa dve kašike fila i posuti susam. Nožem zaseći pitu na par mesta, i peći 30 minuta na 180º C.

Prijatno!