- 500 g kora za pitu
- 2 dcl Belkino jogurta
- 2 dcl ulja
- 5 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 400 g Belkino sira
- malo susama
- malo soli
Priprema
Jaja umutiti čvrsto mikserom, pa dodati so, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Na kraju dodati sir i sjediniti kašikom. Od kora za pitu odvojiti dve kore – jednu staviti na dno podmazanog pleha, a drugu vratiti u kesu da biste je stavili preko.
Uzeti dve kore i staviti ih tako da se preklope par centimetara. Naneti fil (4-5 kašika). Jednom rukom sastaviti kore na sredini, a drugom rukom na jednom kraju, i prilikom sastavljanja ih nabrati kao harmoniku. Savijati kraj kore u krug prema sredini, vodeći računa da se fil ne izlije. Kada uvijete te dve kore, prebacite ih u pleh, i ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore.
Od fila koji je ostao odvojite dve kašike za premazivanje, a ostatak rasporedite u šupljine pite. Staviti koru preko, premazati je sa dve kašike fila i posuti susam. Nožem zaseći pitu na par mesta, i peći 30 minuta na 180º C.
Prijatno!