• 3 kriške tost hleba
  • 125 ml supe od povrća
  • 4 veća zrela paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 4 supene kašike ulja
  • so, biber po ukusu
  • prstohvat šećera
  • nekoliko listova svežeg bosiljka
  • 1 dcl Bekino kisele pavlake

Priprema

1. Tost hleb iseći na kockice. Staviti 2/3 kockica u posudu, pa preliti pripremljenom supom. Zaseći koru paradajza, pa ga nakratko spustiti u vrijuću vodu, preliti hladnom vodom i skinuti kožicu. Paradajz iseći na četvrtine, očistiti i iseći na kockice. Oljušiti crni i beli luk, pa iseckati veoma sitno.

2. U šerpi zagrejati 2 kašike ulja, pa na njemu propržiti beli i crni luk. U to dodati paradajz, poklopiti posudu, pa sve dinstati još 10 minuta. Dodati supom nakvašeni tost hleb, pa sve ispasirati. Začiniti solju, biberom i šećerom. Ostaviti da se prohladi.

3. Listove bosiljka sitno iseći. Zagrejati 2 kašike ulja u teflonskom tiganju. Preostale kockice tost hleba propržti na ulju da dobiju zlatno-braon boju. Dodati bosiljak, pa kratko zajedno propržiti. Začiniti solju i biberom.

4. Pavlaku ulupati tako da bude polučvrsta, a zatim je začiniti prstohvatom bibera. Čorbu od paradajza sipati u duboke tanjire za supu i dodati po kašiku kisele pavlake. Sipati u tanjir proprženi tost sa bosiljkom.

Služiti toplo.

Prijatno!