• 350 g riže dugog zrna
  • 75 g maslaca
  • 1 praziluk
  • 1 kafena kašika sveže rendanog đumbira
  • 1 kafena kašika sveže mlevenog zrna korijandera
  • 1 štapić cimeta
  • 1 konzerva ananasa
  • 100g badema
  • 5 supenih kašika mleka
  • so

U duboku posudu ostaviti pirinač da odstoji 30 minuta u hladnoj vodi. U međuvremenu iseckati sitno praziluk. u zagrejani tiganj  staviti maslac, kada se rastopi dodati parziluk i pržiti ga  oko 5 minuta, dok ne omekša. Dodati začine i dinstati još 2 minuta. Dodati rižu sa vodom i kuvajte oko 20 minuta, dok pirinač ne postane mek. Posoliti i promešati. Dodati ananas, proceđen, i 50g sitno iseckanih badema. Promešati i skloniti sa vatre. Spremno je za posluženje.