• 2 supene kašike ulja
  • 3 crna luka, iseckana
  • 3 šargarepe, iseckane na kockice
  • 3 krompira, iseckana na kockice
  • 750 ml bujona od povrća (razmućena kocka za supu od povrća)
  • 300 g crvenog pasulja iz konzerve, oceđenog i opranog
  • 125 ml Belkino mleka
  • 2 supene kašike iseckane sveže mirođije
  • 1 supena kašika iseckanog svežeg peršuna
  • sveže mleveni crni biber
  • soli po ukusu

Priprema

  1. Zagrejte ulje u velikoj šerpi na umerenoj temperaturi, pa dinstajte crni luk, mešajući, 5 minuta ili dok ne postane svetlosmeđ.

  2. Dodajte šargarepu, krompire i bujon, pa pustite da proključa. Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se krčka 30 minuta ili dok povrće ne omekša.

  3. Uspite pasulj, mleko, mirođiju, peršun i crni biber po ukusu, pa kuvajte, mešajući, 3–4 minuta ili dok se jelo ne bude dobro zagrejalo.

Prijatno!