• 50gr sojinih kockica
  • 250 gr španaća
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • so, biber, brasno, mlevena paprika

Priprema:

Obariti španać. Ocediti i izgnjeciti viljuskom. Kockice soje potopiri u vodi da omeksaju. Ja sam dodala malo soli, bibera, mlevene paprike da upiju malo ukusa.

Crni i beli luk iseckati na kockice i dinstati na ulju. Dodati soju na kockice i dinstati minut dva sve zajedno. Dodati 1 kasiku brasna, 1 kasikicu mlevene paprike i izmesati. Dodati španać i sve dobro izmesati. (ja sklonim sa vatre dok ovo radim dok se ne ispraksujem)

Naliti vodom da prekrije soju i spanat da ne bude ni previse retka ni jako gusta. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Ostaviti da se sve zajedno lepo ukuva uz povremeno mesanje da ne zagori. Ako je gusta dodati vode, a ako je jako retka brasno izmutiti sa malo vode i dodati.

Prijatno!