• 5 glavica crnog luka, očistiti i oprati i odseći im vrhove
  • 100 gr skuvanog šarenog pasulja
  • 1 šargarepa,oljuštiti i naseckati na kockice
  • 100 gr paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kafene kašike sirćeta
  • 1 kafena kašika sitno seckanog peršunovog lista
  • morske soli po ukusu
  • mleveni zeleni biber
  • 1/2 kafene kašike sušenog bosiljka

Priprema

  1. U veću šerpu sipati vode i sirće, sačekati da provri, složiti luk i kuvati oko 15 minuta.Luk skloniti sa vatre, procediti vruću vodu i naliti sa hladnom. Izvaditi luk iz hladne vode a zatim mu izvaditi sredinu, toliko da ostanu samo 3-4 spoljna prstena.
  2. Na malo ulja propržiti izvađenu i iseckanu sredinu luka, šargarepu, pasulj, oljušteni paradajz isečen na kockice, sitno naseckani beli luk, peršunov list, bosiljak i začiniti sa morskom solju i zelenim biberom. Dinstati oko 15 minuta.
  3. Sa pripremljenim filom puniti luk, zatim ih poređati u prethodno podmazanu vatrostalnu posudu, poprskati uljem, naliti malo vode u posudu i peći u zagrejanoj rerni oko 35 minuta na 200°C. 

Prijatno!