• 500 g fileta od lososa
  • 1 supena kašika posnog majoneza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kg crvenog krompira
  • 2 sveža paradajza
  • ulje za pečenje
  • so, biber
  • peršun za ukrašavanje

Priprema

Filete lososa sameljite i stavite u činiju sa sitno seckanim crnim lukom, majonezom, solju i biberom. Masu dobro sjedinite, formirajte četiri pljeskavice i ispecite ih na  ulju.

Oljuštite krompir, krupno ga izrendajte, ocedite od vode i začinite. U tiganju zagrejte ulje i spustite masu od krompira u gomilici da se prži oko 10 minuta.

Na gotov krompir spustite pljeskavice pa preko poređajte kriške paradajza. Rernu zagrejte na 150º C i stavite već pripremljeno jelo da se zapeče oko 5 minuta.

Dekorišite peršunom.

Prijatno!