• 2 šolje cvetova brokula
  • 4 kafene kašike putera
  • 2 supene kašike iseckanog mladog luka
  • 2 češnja belog luka, zdrobljena
  • 1/2 kafene kašike čilija u prahu
  • ½ kafene kašike izdrobljenog crnog bibera
  • ½ šolje iseckanog blanširanog badema
  • 3 supene kašike belog vina
  • 3 supene kašike maslinovog ulja
  • 500 g debelih rezanaca

Priprema

  1. Barite brokule u ključaloj vodi 2 minuta. Ocedite povrće, osvežite ga pod hladnom vodom, opet ocedite i odložite.

  2. Otopite puter u velikom tiganju, na umerenoj temperaturi, dodajte mladi luk, beli luk, čili, biber i bademe i dinstajte 2 minuta. Ulijte vino i maslinovo ulje pa kuvajte još 3 minuta. Zatim ubacite obarene brokule i ostavite na toplom.

  3. Sipajte vode u veliku šerpu pa kad provri istresite rezance i kuvajte ih dok ne budu mekani. Ocedite i pomešajte s povrćem.

Ako želite, možete ih pre služenja posuti rendanim parmezanom.

Prijatno!