• Za koru:
  • 5 belanaca
  • 7 supenih+2 supene kašike šecera
  • 5 supenih kašika brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 1 supena kašika ulja
  • 20 supenih kašika Belkino mleka
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • Za fil:
  • 5 žumanaca
  • 250 g margarina
  • 100 g+ 4 supene kašike šećera
  • 1 puding sa ukusom čokolade
  • 1 puding sa ukusom vanile
  • 4 dcl Belkino mleka
  • 200 g jagoda
  • Šlag i nekoliko jagoda za ukrašavanje

Priprema:

Kora: Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte 7 kašika šećera, pa brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve polako izmešajte da Vam ne spadne sneg. Sipajte smesu u podmazan okrugli pleh prečnika 23 cm posut brašnom i onda po njemu pobacajte čokoladu koju ste isekli na kockice. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200° C oko 20 minuta. Kada je kora pečena, prelijte je sa vrelim mlekom u koje ste dodali 2 supene kašike šećera.

Fil: 5 žumanaca umutite sa margarinom i 100 g šećera. Posebno skuvajte pudinge u po 2 dcl mleka i sa po 2 supene kašike šećera. Ostavite ih da se ohlade. Kada se ohlade u svaki umiksati po pola smese sa margarinom. U puding od vanile umešati naseckane jagode.

Ređati: kora-fil sa čokoladom-fil sa vanilom i jagodama.

Celu toru premazati sa šlagom i ukrasiti sa jagodama.

 Prijatno!