• 250 g izlomljene tamne čokolade
  • 6 jaja (razdvojiti žumanca i belanca)
  • 250 g šećera
  • 300 g prženih i usitnjenih lešnika
  • 1 supena kašika ruma
  • šećer u prahu, prosejan

Priprema

  1. Ubacite čokoladu u činiju, stavite na šerpu s vodom koja lagano vri, i kuvajte na pari, mešajući, 5 minuta, odnosno dok se čokolada ne istopi. Sklonite i ostavite sa strane da se malo ohladi.

  2. Umutite žumanca sa šećerom dok smesa ne postane gusta i bleda. U masu s jajima dodajte čokoladu, lešnike i rum.

  3. U čistu činiju ubacite belanca, umutite čvrst šne, i dodajte ga smesi s čokoladom. Sipajte masu u podmazan kalup za torte prečnika 23 cm, i pecite 50 minuta na 190ºC . Ostavite tortu da se ohladi u kalupu, a pre služenja je pospite šećerom u prahu.

Prijatno!