- 3 kriške tost hleba
- 125 ml supe od povrća
- 4 veća zrela paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 4 supene kašike ulja
- so, biber po ukusu
- prstohvat šećera
- nekoliko listova svežeg bosiljka
- 1 dcl Bekino kisele pavlake
Priprema
1. Tost hleb iseći na kockice. Staviti 2/3 kockica u posudu, pa preliti pripremljenom supom. Zaseći koru paradajza, pa ga nakratko spustiti u vrijuću vodu, preliti hladnom vodom i skinuti kožicu. Paradajz iseći na četvrtine, očistiti i iseći na kockice. Oljušiti crni i beli luk, pa iseckati veoma sitno.
2. U šerpi zagrejati 2 kašike ulja, pa na njemu propržiti beli i crni luk. U to dodati paradajz, poklopiti posudu, pa sve dinstati još 10 minuta. Dodati supom nakvašeni tost hleb, pa sve ispasirati. Začiniti solju, biberom i šećerom. Ostaviti da se prohladi.
3. Listove bosiljka sitno iseći. Zagrejati 2 kašike ulja u teflonskom tiganju. Preostale kockice tost hleba propržti na ulju da dobiju zlatno-braon boju. Dodati bosiljak, pa kratko zajedno propržiti. Začiniti solju i biberom.
4. Pavlaku ulupati tako da bude polučvrsta, a zatim je začiniti prstohvatom bibera. Čorbu od paradajza sipati u duboke tanjire za supu i dodati po kašiku kisele pavlake. Sipati u tanjir proprženi tost sa bosiljkom.
Služiti toplo.
Prijatno!